Ik Verdien Meer

De loonkloof is een feit en het is onrechtvaardig. Vrouwelijke werknemers in Nederland verdienen gemiddeld minder dan mannelijke werknemers.

Ik Verdien Meer

De loonkloof is een feit en het is onrechtvaardig. Vrouwelijke werknemers in Nederland verdienen gemiddeld minder dan mannelijke werknemers.

Achtergrond

Ik Verdien Meer” is een Nederlandse non-profit organisatie die tot doel heeft de loonkloof tussen mannelijke en vrouwelijke werknemers in Nederland te dichten. De loonkloof is een feit en het is onrechtvaardig. Vrouwelijke werknemers in Nederland verdienen gemiddeld minder dan mannelijke werknemers en de gevolgen van de loonkloof zijn groot en verschillen per persoon.

De helft van de vrouwen in Nederland is financieel niet onafhankelijk en vrouwen leven vaker in armoede. De loonkloof treft alle vrouwen, waarbij gemarginaliseerde groepen een nog grotere loonkloof ervaren. Ik Verdien Meer vindt dat het dichten van de loonkloof een taak is voor werkgevers en de overheid.

Het Probleem

De organisatie bestond al enkele jaren, maar ze hadden moeite om nieuwe leden aan te trekken en hun bereik uit te breiden. Hun website was verouderd en moeilijk te navigeren, en hun branding was niet consistent op alle kanalen. Als gevolg hiervan waren ze niet in staat om hun boodschap effectief over te brengen of contact te maken met hun doelgroep. Daarnaast bleef de loonkloof in Nederland een hardnekkig probleem, waarbij veel organisaties geen actie ondernamen om de kloof te dichten.

De Oplossing

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, ging “Ik Verdien Meer” een partnerschap aan met een webdesign- en brandingbureau. Samen ontwikkelden ze een alomvattende strategie om de online aanwezigheid van de organisatie nieuw leven in te blazen en haar zichtbaarheid te vergroten. De eerste stap was het opnieuw ontwerpen van de website om de missie en boodschap van de organisatie weer te geven. Het bureau creëerde een moderne en gebruiksvriendelijke interface waarmee bezoekers gemakkelijk de informatie konden vinden die ze nodig hadden. Ze voegden ook nieuwe functies toe, zoals een interactieve quiz die gebruikers hielp hun financiële sterke en zwakke punten te identificeren.

Vervolgens ontwikkelde het bureau een nieuwe merkstrategie voor “Ik Verdien Meer”. Ze creëerden een nieuw logo en visuele identiteit die moderner waren en aantrekkelijker voor de doelgroep van de organisatie. Ook maakten ze een manifest waarin het probleem van de loonkloof in Nederland duidelijk werd geschetst en de stappen die werkgevers en de overheid zouden moeten nemen om de kloof te dichten.

Samenwerking

De samenwerking tussen Ik Verdien Meer en het webdesign- en brandingbureau was een succes. Het bureau was in staat om de boodschap en missie van de organisatie effectief over te brengen door middel van de opnieuw ontworpen website en bijgewerkte branding. Ook Ik Verdien Meer kon het manifest gebruiken om bewustwording te creëren over de loonkloof in Nederland en de stappen die genomen moeten worden om de kloof te dichten.

Resultaten en conclusie

Dankzij de samenwerking met het webdesign- en brandingbureau kon Ik Verdien Meer een breder publiek bereiken en haar impact vergroten. De vernieuwde website en vernieuwde huisstijl van de organisatie hielpen om haar missie en boodschap effectief over te brengen, terwijl het manifest mensen bewust maakte van de loonkloof in Nederland en de stappen die genomen moeten worden om de kloof te dichten. Door samen te werken hebben Ik Verdien Meer en het webdesign- en brandingbureau een positieve impact kunnen maken in de strijd tegen loondiscriminatie in Nederland.

Start een project

Ik kan je helpen je bedrijf en/of project duidelijk, netjes en simpel te houden.

Vul het formulier in en ik neem uw aanvraag vrijblijvend in behandeling. Liever bellen? Dit kan op werkdagen via +31(0)658821410, of een ouderwetse handmatige e-mail.

Chris Wormhoudt
Chris Wormhoudt
Brand designer / Owner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Waarmee kunnen we je helpen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door dit formulier te verzenden, gaat u akkoord met het privacybeleid.

The image is displaying a minimalistic design with simple, clean, and clear elements. Full Text: Clear Clean Simple