Klimaatmars

Web design project waarin activistische betrokkenheid via slimme formulieren en volledig aanpasbaar cms verwezenlijkt zijn.

Klimaatmars

Web design project waarin activistische betrokkenheid via slimme formulieren en volledig aanpasbaar cms verwezenlijkt zijn.

Achtergrond

Klimaatmars is een basisorganisatie in Nederland die pleit voor krachtiger optreden van de overheid tegen klimaatverandering. Hun missie is om het bewustzijn te vergroten over de dringende noodzaak van actie om de gevolgen van de klimaatcrisis te verzachten. De Klimaatmars is een initiatief van de Nederlandse Klimaatcrisiscoalitie, een samenwerking van tien verschillende organisaties en groepen: Oxfam Novib, Fridays For Future, Greenpeace, Extinction Rebellion, FNV, Fossielvrij NL, Milieudefensie, Grootouders voor het Klimaat, Code Rood , DeGoedeZaak en TNI.

Het protest zelf wordt georganiseerd door een team van gepassioneerde mensen zoals jij, evenals een groot aantal enthousiaste vrijwilligers – en natuurlijk zouden we nergens zijn zonder de mensen die aan dit doel doneren.

Het Probleem

De klimaatcrisis is een dringende en urgente kwestie die iedereen raakt, vooral degenen die het meest kwetsbaar zijn en de minste middelen hebben om de gevolgen ervan het hoofd te bieden. Klimaatmars erkende de behoefte aan een website die hun boodschap effectief communiceerde en mensen aanspoorde om zich bij hun zaak aan te sluiten.

De Oplossing

Klimaatmars benaderde een branding- en webdesignbureau om hen te helpen een website te maken die hun boodschap zou weerspiegelen en hun publiek zou aanspreken. Het bureau werkte nauw samen met Klimaatmars om hun waarden, doelen en doelgroep te begrijpen. We hebben een website ontworpen die visueel aantrekkelijk, informatief en gemakkelijk te navigeren was. Ze verwerkten de merkelementen van de organisatie, waaronder hun logo, kleurenschema en typografie, om een samenhangende en consistente visuele identiteit te creëren. De website bevatte een call-to-action voor bezoekers om lid te worden van Klimaatmars en deel te nemen aan hun evenementen en campagnes. Het bevatte ook bronnen en informatie over de klimaatcrisis, de impact ervan en hoe mensen actie kunnen ondernemen.

Samenwerking

Door nauw samen te werken met Klimaatmars kwamen hun visie en waarden naar boven en werden die verduidelijkt met hun belangrijkste kanaal de website. Gedurende het project werkten we samen van maan tot maand basis om de website up to date te houden en werden nieuwe onderdelen zo makkelijk klaar gemaakt voor live-gang zowel ook het begeleiding en ondersteuning aan Klimaatmars bij het gebruik en onderhoud van de website.

Resultaten en conclusie

Klimaatmars now has a website that effectively communicates their message and engages their audience. The website reflects their values and brand identity, and provides visitors with information and resources to take action against climate change. The collaboration between Klimaatmars and the agency resulted in a successful project that achieved the organization’s goals. The website has helped Klimaatmars raise awareness about the urgent need for action against climate change and inspire people to join their cause.

Start een project

Ik kan je helpen je bedrijf en/of project duidelijk, netjes en simpel te houden.

Vul het formulier in en ik neem uw aanvraag vrijblijvend in behandeling. Liever bellen? Dit kan op werkdagen via +31(0)658821410, of een ouderwetse handmatige e-mail.

Chris Wormhoudt
Chris Wormhoudt
Brand designer / Owner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Waarmee kunnen we je helpen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door dit formulier te verzenden, gaat u akkoord met het privacybeleid.

The image is displaying a minimalistic design with simple, clean, and clear elements. Full Text: Clear Clean Simple