Swazoom Welzijn

De Buurthuizen van Swazoom Welzijn in Amsterdam Zuidoost hadden behoefte aan een nieuwe frisse online uitstraling met mogelijkheden om hun activiteiten het hele seizoen te laten zien.

Swazoom Welzijn

De Buurthuizen van Swazoom Welzijn in Amsterdam Zuidoost hadden behoefte aan een nieuwe frisse online uitstraling met mogelijkheden om hun activiteiten het hele seizoen te laten zien.

Achtergrond

Swazoom Welzijn is een welzijnsorganisatie dat zich inzet voor een betere leefomgeving voor alle inwoners van Amsterdam Zuidoost. Bij Swazoom Welzijn kunnen alle inwoners terecht voor informatie en hulp.Wij zijn te vinden bij alle buurthuizen in Amsterdam Zuidoost waar wij tevens activiteiten organiseren voor alle leeftijdsgroepen uit de wijk.

Swazoom Welzijn is een welzijnsorganisatie dat zich inzet voor een betere leefomgeving voor alle inwoners van Amsterdam Zuidoost.

Het Probleem

Het project begon met een grondige analyse van de behoeften, doelen en doelgroep van Swazoom Welzijn. Het team van de organisatie werkte nauw samen met een webdesignbureau om de structuur, lay-out en inhoud van de website te definiëren. Het bureau deed onderzoek naar gebruikerservaring, toegankelijkheid en zoekmachineoptimalisatie om ervoor te zorgen dat de website gemakkelijk te navigeren, visueel aantrekkelijk en gemakkelijk vindbaar was voor zoekmachines.

De Oplossing

Het ontwerp van de website is gecentreerd rond de merkidentiteit van Swazoom Welzijn, die de nadruk legt op een warme en gastvrije sfeer die inclusiviteit, diversiteit en gemeenschap bevordert. Het kleurenschema en de typografie weerspiegelen deze merkidentiteit, met een mix van felle kleuren en strakke lijnen die een modern en toegankelijk beeld uitstralen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de nieuwe website is de gebruiksvriendelijke interface, waardoor bezoekers gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben. De startpagina heeft een prominente schuifregelaar die de laatste evenementen, nieuws en initiatieven van de organisatie laat zien, terwijl er ook snelle links naar belangrijke delen van de site worden weergegeven, zoals programma’s, services en contactgegevens.

De website bevat ook een Agenda gedeelte met artikelen en bronnen over de activiteiten die bezoekers kunnen doen bij een van de buurt centra’s. Deze sectie wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe inhoud die bezoekers helpt op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen in de organisatie en de gemeenschap.

Samenwerking

Om ervoor te zorgen dat de website voor alle gebruikers toegankelijk is, heeft het webdesignbureau toegankelijkheidsfuncties ingebouwd, zoals alt-tags, goede kopstructuren en beschrijvende linktekst. De site is ook mobielvriendelijk, met responsieve ontwerpelementen die de lay-out en inhoud aanpassen aan de schermgrootte van het gebruikte apparaat.

Resultaten en conclusie

Al met al was het webdesignproject van Swazoom Welzijn een succes, met als resultaat een moderne, gebruiksvriendelijke website die de missie en waarden van de organisatie goed weergeeft. De site is een essentieel hulpmiddel geworden voor de outreach-inspanningen van Swazoom Welzijn, waardoor de organisatie beter in contact kan komen met haar gemeenschap en belanghebbenden.

Start een project

Ik kan je helpen je bedrijf en/of project duidelijk, netjes en simpel te houden.

Vul het formulier in en ik neem uw aanvraag vrijblijvend in behandeling. Liever bellen? Dit kan op werkdagen via +31(0)658821410, of een ouderwetse handmatige e-mail.

Chris Wormhoudt
Chris Wormhoudt
Brand designer / Owner

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Waarmee kunnen we je helpen?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Door dit formulier te verzenden, gaat u akkoord met het privacybeleid.

The image is displaying a minimalistic design with simple, clean, and clear elements. Full Text: Clear Clean Simple